Sygeplejeråd ærgrer sig over nej til dobbeltuddannelse

Det er "uintelligent", at et politisk flertal på Christiansborg vil fjerne muligheden for at tage en ny videregående uddannelse på samme eller lavere niveau, end den man har.

Sådan lyder det i en kommentar fra Grete Christensen, Dansk Sygeplejeråds formand.

- Forslaget er uintelligent og uigennemtænkt. Det sætter begrænsninger og blindgyder ind i uddannelsessystemet i stedet for at bygge på tidligere kerneværdier om et sammenhængende og fleksibelt uddannelsessystem, siger Grete Christensen.

Stramningen er aftalt mellem regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, og den skal lukke et hul på 300 millioner kroner i den dagpengereform, som partierne blev enige om i oktober.

Aftalen vil blandt andet betyde, at sygeplejersker, som ønsker at tage en ny uddannelse som eksempelvis socialrådgiver får fjernet muligheden for det på statens regning.

Også universitetsuddannede, som ikke kan finde et job og ønsker at blive eksempelvis sygeplejersker, må selv ryste op med pengene til det fremover.

- Det gør samfundet fattigere og kan koste på den lange bane, når det ikke er muligt at kombinere fagligheder gennem uddannelsessystemet eller satse på den helt store drøm, siger Grete Christensen.

Fra hovedorganisationen FTF og Danske Studerendes Fællesråd lyder der også kras kritik af den aftalte stramning.

FTF forventer, at stramningen vil ramme cirka 2500 personer om året, som begynder på en ny videregående uddannelse, fordi de ikke kan få job eller ønsker at skifte spor i tilværelsen.

/ritzau/

Dagens Gossip