Sygeplejeråd til borgerlige: Husk at I lovede os milliarder

Stemmerne er talt op, og alt tyder på, at Danmark får en ny og borgerlig regering. Og når de blå partier overtager ansvaret for landet - også den sundhedsmæssige del - skal de holde, hvad de har lovet forud for valget.

Sådan lyder opfordringen fra Grete Christensen, formand i Dansk Sygeplejeråd.

- Husk nu valgløfterne. Også når det bliver hverdag. Vi har brug for konkrete løsninger her og nu på de aktuelle udfordringer, som patienterne oplever, og medarbejderne står med i hverdagen, siger hun.

- Det er eksempelvis overbelægning, presset arbejdsmiljø og forringet patientsikkerhed. Og vi har brug for en klar prioritering i det væld af muligheder, som nye behandlingsformer og ny medicin giver og vil give i fremtiden, fortsætter hun.

Sygeplejerskernes formand minder om, at Venstre i valgkampen har lovet forbedringer til sundhedsvæsnet i form af et sundhedsudspil på 16 milliarder kroner.

Også Dansk Folkeparti er kendetegnet ved stærke holdninger til sundhedsområdet.

Formanden peger desuden på, at det er unødvendigt med trusler om at nedlægge regionerne. En idé, som Venstre har bragt i spil i løbet af valgkampen.

- Vi tror på, at det også fremover er muligt at bidrage til at skabe gode resultater i regionerne, så arbejdet handler om at fokusere på kvalitet i kerneopgaven og ikke på truslen om regionernes nedlæggelse, siger Grete Christensen.

Venstre åbner i sit sundhedsudspil for at nytænke strukturen i sundhedssektoren og droppe regionerne, hvis de ikke lever op til syv konkrete krav i løbet af fire år.

Kravene tæller blandt andet, at ventetiden på diagnose og behandling skal ned, og at der skal større fokus på demens og kronisk syge patienter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip