Sygeplejerske bliver fængslet for endnu et drab

En 30-årig sygeplejerske skal sidde fængslet i foreløbig yderligere fire uger for drab begået på sygehuset i Nykøbing Falster. Dommer Henrik Linde mener, at der er begrundet mistanke for ny drabssigtelse.

Kendelsen om fængsling er faldet efter et retsmøde ved Retten i Nykøbing Falster tirsdag. Det er det første retsmøde i den opsigtsvækkende sag, som har været åbent for offentligheden.

Dermed er sygeplejersken fængslet for tre drab og et drabsforsøg mod patienter, som hun angiveligt har dræbt ved indsprøjtning af morfin og stesolid.

Kvinden er også sigtet for at stå bag et fjerde drab, men på intet tidspunkt i sagen har retten vurderet, at mistankegrundlaget var tilstrækkeligt til, at hun kunne fængsles for dette.

Det er op til statsadvokaten at afgøre, om den sigtelse skal droppes, men det er ikke sket endnu.

Det nye drab, som kvinden nu er blevet fængslet for, blev ifølge sigtelsen begået på en patient tilbage i marts 2012. Det var altså tre år inden de drab, som kvinden blev anholdt og sigtet for i begyndelsen af marts i år.

Sigtelsen om drabet på en patient i 2012 er ny i sagen, og tirsdag var første gang, at den blev offentliggjort.

Anklager Jeanette W. Andersen argumenterede for, at fremgangsmåden dengang mindede meget om det drabsforsøg, der ifølge anklagemyndigheden fandt sted mellem 28. februar og 1. marts i år.

Under retsmødet er det kommet frem, at den 30-årige sygeplejerske, som er mistænkt, længe har været genstand for rygter blandt kollegerne. Man har talt om, at mange er døde på hendes vagter.

Et vidne har også forklaret til politiet, at der på et tidspunkt skulle være blevet givet udtryk for, at man holdt øje med sygeplejersken.

Desuden er det kommet frem, at politiet efterforsker episoder vedrørende ti patienter. Det er episoder, som ikke er omfattet af de sigtelser, der allerede er rejst i sagen.

Det er ikke kommet frem, hvor mange patienter der er døde i forbindelse med de ti episoder.

Den 30-årige nægter sig skyldig, og hun har kæret rettens afgørelse til Østre Landsret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip