Sygeplejerske er skyldig i tre drab og et drabsforsøg

En 31-årig sygeplejerske er skyldig i tre drab og et drabsforsøg.

Det mener Retten i Nykøbing Falster, der fredag formiddag har kendt den tiltalte skyldig i en af dansk retshistories mest opsigtsvækkende drabssager.

Sygeplejerskens forbrydelser har fundet sted på det lokale sygehus i årene 2012-2015, hvor den 31-årige kvinde med dødelige doser af medicin har forgiftet sine ofre.

Siden sin anholdelse for mere end 15 måneder siden har den tiltalte nægtet sig skyldig. Men et enigt nævningeting bestående af seks nævninger og tre juridiske dommere er overbevist om kvindens skyld.

I domsafsigelsen forklarer retsformand Henrik Linde, at retten i sin afgørelse har lagt vægt på, at der var flere lighedspunkter mellem drabene.

- Der var tale om ældre og svagelige patienter, der alle har fået Stesolid og morfin, siger retsformanden.

Blandt andet derfor mener retten, at der efter alt at dømme er tale om den samme gerningsmand, og at denne gerningsmand har haft sin daglige gang på Nykøbing Falster Sygehus. En række vidneudsagn peger på, at den tiltalte er den skyldige, mener retten.

Under retssagen har en stribe kolleger fortalt, at de ganske længe havde mistænkt sygeplejersken for at skade patienter, inden hun blev anholdt.

Påfaldende ofte, syntes de, fik patienter det dårligt og døde i den tiltaltes selskab, ligesom hun ifølge kollegerne virkede eksalteret og triumferende efter særligt dramatiske vagter.

I forbindelse med fredagens domsafsigelse var der ingen nævneværdig reaktion hos den tiltalte. Som ved de foregående 25 retsmøder sad den sorthårede og let buttede kvinde på en kontorstol og stirrede frem for sig, da dommen blev læst op.

I alt var sygeplejersken tiltalt for ni forbrydelser, og kun i et enkelt tilfælde går hun fri.

Ud over de tre drab og drabsforsøget kender retten hende således skyldig i at have givet sin dengang syvårige datter farlig sovemedicin og i tyveri af medicin fra sin arbejdsplads.

Ligeledes er hun skyldig i uberettiget besiddelse af en række medikamenter og i at have misbrugt sin stilling i forbindelse med de tre drab og drabsforsøget.

Den 31-årige kvinde frifindes for anklageskriftets niende og sidste forhold, der handler om besiddelse og anvendelse af en mobiltelefon under sin varetægtsfængsling.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip