Sygeplejerske: Faldt i søvn bag rattet med datter i bilen

Der er flere ting ved en drabstiltalt sygeplejerske, der gennem årene har undret en af kvindens tidligere nære veninder.

De to lærte hinanden at kende i forbindelse med deres arbejde på den medicinske afdeling 130 på sygehuset i Nykøbing Falster. Her har veninden siden 2007 været ansat som social- og sundhedsassistent.

I et retsmøde i Nykøbing Falster fortæller kvinden torsdag, at den 31-årige sygeplejerske ofte ringede for at tale om aftenen.

- Engang ringede hun og fortalte, at hun var faldet i søvn på motorvejen med sin datter bag i bilen. Hun sagde, at hun var kørt ind i en vejpæl, men at der ikke var sket noget. Det undrede mig, når hun var kørt ind i en pæl med 140 kilometer i timen, siger vidnet.

På samme måde havde veninden svært ved at forstå, hvorfor sygeplejersken altid havde plastikslanger i tasken.

- Da jeg spurgte hende, kom hun med den forklaring, at hvis hun var til en fodboldkamp, og en person faldt om, så kunne hun hurtigt gribe ind og lægge et drop, husker vidnet.

Efter et par års venskab, hvor veninden jævnligt passede den tiltaltes datter, gled de to fra hinanden.

- Med tiden ændrede hun sig lidt. Hun ville ofte ud og feste, og hun havde en del flirterier til højre og venstre. Det var jeg ikke en del af, siger social- og sundhedsassistenten.

Venskabet fik dog en brat afslutning, da sygeplejersken til en 30-års-fødselsdag havde overskredet flere af gæsternes grænser.

- Der skete nogle ting til den fødselsdag, som gjorde, at vi ikke kunne fortsætte vores venskab. Hun indledte en samtale med et vennepar, som valgte at forlade festen. Hun var meget flirtende, forklarer kvinden.

På trods af det forliste venskab har vidnet fortsat gode minder om sygeplejersken. Både fagligt og socialt.

- Hun engagerede sig meget og læste om aftenen. Hun var altid et skridt foran og havde altid forslag til, hvordan man kunne hjælpe patienter videre.

Også forholdet til datteren var godt, husker kvinden.

- Jeg har ikke en finger at sætte på deres forhold. Hun var omsorgsfuld og kærlig. Hun ville sin datter det bedste og var en god mor.

Den 31-årige sygeplejerske er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg på ældre patienter i årene 2012-2015.

Derudover er hun anklaget for at have givet sin dengang syvårige datter det stærke og vanedannende sovemiddel Zopiclone, som ikke må gives til børn.

Hun nægter sig skyldig i alle anklager.

/ritzau/

Dagens Gossip