Sygeplejerske holder død baby ind til kroppen, men sandheden bag billedet rører tusindvis til tårer

- Mange mennesker tror, at mit job handler om at made og vugge babyer, hvilket jeg en gang imellem er privilegeret at gøre. Men mit job medfører så meget mere.

Sådan starter Brittanny Denise et opslag, som hun har skrevet på det sociale medie Facebook.

Brittany Denise er sygeplejerske på en neonatalafdeling, hvor spædbørn bliver behandlet, hvis de er født for tidligt.

I opslaget fortæller hun om de forskellige aspekter ved sit job:

- Jeg lærer en ny far, hvordan han skifter sin skrøbelige babys ble for første gang. Jeg placerer babyen på sin moders bryst (ofte med mange slanger og ledninger vedhæftet), efter hun endnu ikke har kunnet holde dem i dage, sommetider uger. Jeg trøster moderen, mens hun ser sin lille skrøbelige baby gennemgå flere procedurer, end de fleste af os nogensinde vil vide. Jeg fejrer hver milepæl med forældrene; hvert gram taget på og rør fjernet. Jeg glæder mig på dagen, hvor forældrene får lov at bringe deres barn hjem efter at have tilbragt måneder indenfor afdelingens vægge. Jeg er vidne til mirakler. Jeg får lov at se små liv komme tilbage og slå uoverstigelige odds. Men sommetider gør jeg ikke.., skriver Brittany Denise.

-Jeg hjælper med at genoplive babyer, når deres hjerter stopper og deres små kroppe simpelthen ikke kan klare mere. Jeg slår mig selv i hovedet med tanker om, hvad vi kunne have gjort bedre eller anderledes, når alle medicinske muligheder er udtømte. Jeg rækker de små søde liv til deres forældre, som de tager deres sidste åndedrag, når videnskab og medicin ikke længere er nok. Jeg giver dem medicin, for at gøre dem komfortable i deres sidste øjeblikke her på jorden. Jeg hjælper med at lave aftryk og minder, som deres familier vil værdsætte forevigt. Jeg deler minder med familien, og vi griner og græder midt i det hele. Afdelingen bliver deres hjem. Jeg giver knus til deres familiemedlemmer, når de går væk fra deres babys værelse for sidste gang og håber, at mine ord har bragt dem nogen trøst. Sommetider græder jeg i bilen på vej hjem, i badet, eller når jeg forsøger at falde i søvn, før jeg skal på arbejde for at tage mig af andre små liv (red.), fortsætter hun.

Sammen med opslaget har Brittany Denise delt et billede af en lille dreng, som desværre ikke overlevede. Brittany Denise understreger, at hun har fået moderens tilladelse til at dele billedet af hendes søn.

Siden Brittany Denise delte sit opslag den 16. maj, er det gået viralt med mere end 3.000 delinger på Facebook.

Du kan læse hele opslaget lige her.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip