Sygeplejerske tager frivilligt fire uger mere i fængsel

Skrevet af admin

05/01/2016

Mest læste i dag

Den drabssigtede sygeplejerske fra Nykøbing Falster har tirsdag frabedt sig en dommers vurdering af, om hun skal blive bag tremmer.

- Baggrunden er ganske enkelt den, at landsretten så sent som 19. november har vurderet sagen og fundet, at der var belæg for fængslingen, siger forsvarsadvokat Jørgen Lange til Ritzau.

- Derfor finder vi ikke, at der er grund til at ulejlige nogen med et retsmøde i dag, siger advokaten med henvisning til det ellers planlagte retsmøde i Nykøbing Falster.

Siden sin anholdelse i begyndelsen af marts har den 31-årige kvinde nægtet sig skyldig i de alvorlige sigtelser om, at hun skal have dræbt fire patienter og forsøgt at tage livet af en femte med dødelige cocktails af medicin.

På samme måde afviser hun anklagen om, at hun skal have udsat sin syvårige datter for fare ved at give hende det kraftige og afhængighedsskabende sovemiddel Zopiklon.

Anklagemyndighedens behandling af sagen er efterhånden gået ind i sin afsluttende fase.

Umiddelbart inden jul sendte anklager Michael Boolsen således sit udkast af sted til Statsadvokaten i København, som nu skal tage stilling til, om der skal rejses tiltale eller ej.

Michael Boolsens indstilling tæller ind til videre ti sigtelser, hvor de fire drab og drabsforsøget udgør de klart mest alvorlige forhold.

Fundet af Zopiklon i datterens hår har desuden ført til en sigtelse for at bringe datterens liv i fare og en sigtelse for overtrædelse af autorisationsloven.

Hertil kommer blandt andet en sigtelse for at tilsidesætte sine pligter som offentligt ansat, ligesom anklagemyndigheden også agter at retsforfølge hende for at have kontaktet sin kæreste fra arresten via en anden arrestants telefon.

/ritzau/