Sygeplejersker advarer igen: Vi er så pressede, at det går grueligt galt snart

Det er ikke nyt for folk, som er i branchen, og hvis det er nyt, er det kun dårligt nyt: Forholdene på landets sygehuse er nemlig så pressede, at det går direkte ud over sikkerheden for de mennesker, der er indlagt.

Patienter må vente på deres behandling, de ligger i bunker på gangene, de ansatte er så stressede, at de laver fejl – nogle gange fatale – og medarbejdere melder sig syge på stribe. Patienter får ikke deres medicin eller bliver fejlmedicinerede. Der er fyldte urin- Kateter, der ikke bliver tømt, og ventelisterne er længere end køen af senge, der fylder på gangene på grund af overbelægning.

Men nu er det nok, advarer en gruppe tillidsmænd fra sygehusene i Roskilde, Køge, Holbæk, Slagelse/Næstved og Nykøbing Falster nu om i fler medier, herunder Dagbladet, Sjællandske og Nordvestnyt lørdag. Her skriver de, at "der er flere eksempler på, at presset på medarbejderne medfører situationer, hvor det næsten er gået galt. Det hverken kan eller vil vi ignorere", ifølge sn.dk.

De sender dermed en advarsel og opfordring til landets politikere, som de håber vil gøre noget ved forholdene – smertegrænsen er for længst nået og passeret, og for hver dag, der går, bliver forholdene kun værre, mener de.

Læs også: Sarah hylder de ansatte i sundhedsvæsnet: I er ikke 'bare' sygeplejersker!

Det nye opråb kommer, fordi der er planer om at flytte akutte medicinske patienter fra Roskilde til Holbæk Sygehus fra maj af. Det sker for at give plads til patienter med akutte urinvejssygdomme, som skal hjemtages fra sygehuse i hovedstadsomrеdet, skriver sn.dk blandt andre.

- Jeg bliver da lidt bekymret. Det her er mennesker, der ikke piver i det daglige. Når de reagerer på den her måde, så er det alvor, siger næstformand i Regionsrådet, Peter Jacobsen (DF), ifølge sn.dk.

Han er langt fra den eneste, der er bekymret over forholdene, viser tidligere sager og opråb fra medarbejdere fra forskellige dele af sundhedssektoren.

Læs også: Nødråb fra sygeplejerskerne Anne og Sally: Sundhedsvæsenet er så sygt, at det går ud over patienter og ansatte

Læs også: 10 grunde til at sygeplejersker er de bedste kærester

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip