Sygeplejersker er klar til at hjælpe læger

Lægerne er imidlertid ikke de eneste, der bliver berørt af den nye lovgivning for den almene praksis.

Omkring 1.800 sygeplejersker arbejder for de praktiserende læger, og de er klar til at hjælpe deres arbejdsgivere med at opfylde de nye krav om blandt andet tilgængelighed og dokumentation.

»Det er altid en svær situation, når en regering skal lave et indgreb i forhandlingsstof. Nu har regeringen lagt nogle rammer, og de praktiserende læger skal vide, at sygeplejerskerne er klar til at støtte og hjælpe dem med de nye udfordringer,« siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Regeringens indgreb er kommet i form af et lovforslag, der først træder i kraft 1. september næste år.

Derfor har Praktiserende Lægers Organisation og Danske Regioner mulighed for at forhandle sig frem til en fælles løsning på konflikten, og den mulighed håber sygeplejeformanden, at de vil benytte sig af.

Grete Christensen understreger samtidig, at de praktiserende læger er en meget vigtig del af det danske sundhedsvæsen.

»Vi har en kæmpe udfordring med stigningen i antallet af ældre og kronisk syge patienter. I forvejen står den gruppe for op mod 80 procent af de samlede udgifter til sundhedsvæsenet. Og der er ingen tvivl om, at en velfungerende almen praksis er helt afgørende for, at vi kan klare det pres og undgå, at mange bliver indlagt. Jeg håber, at parterne kan mødes igen og skabe et godt grundlag for almen praksis i fremtiden,« siger hun.

Dagens Gossip