Sygeplejersker: Nu kan vi se fremad

Det vurderer Dansk Sygeplejeråd, der glæder sig over, at Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i stedet har meldt sig parat til at forhandle med regionerne.

»Hvis lægerne havde afleveret ydernummeret, så havde hele sundhedsvæsenet været kastet ud i en meget vanskelig situation. Nu kan vi forhåbentlig se fremad og udvikle almen praksis med dygtige læger og sygeplejersker, der sikrer, at patienterne får den nødvendige behandling,« siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, i en skriftlig kommentar.

PLOs beslutning om, at lægerne beholder deres ydernumre, blev truffet på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde lørdag.

Beslutningen kommer, efter Folketinget torsdag vedtog det lovforslag, der betyder, at den gældende aftale mellem regionerne og PLO bliver videreført frem til 1. september næste år, og det giver god tid til at finde en løsning, mener Dansk Sygeplejeråd.

»Vi har hele tiden sagt, at sundhedsvæsenet har brug for en velfungerende og stærk almen praksis. Og vi har opfordret parterne til at finde en løsning, som alle kan se sig selv i. Det er der skabt grundlag for i dag,« siger Grete Christensen.

Hun understreger, at sygeplejerskernes faglige organisation fortsat vil følge situationen tæt.

»Nu er det op til de regionerne og PLO at finde den fælles løsning, som styrker almen praksis og giver både patienter og medarbejderne fornyet tryghed«, siger hun.

Dagens Gossip