Sygeplejersker skoser sundhedsplan: Ingen mål

Der mangler både ambitioner og konkrete mål i regeringens nye sundhedsudspil.

Sådan lyder dommen fra Dansk Sygeplejeråd over det nye sundhedsudspil, der præsenteres torsdag.

- Nu har regeringen, siden den blev dannet, sagt, at den vil indføre nationale mål for danskernes sundhed. Og med det her nye udspil er vi fortsat ikke blevet klogere på, hvad der skal ske. Der er ikke et eneste konkret mål, man kan forholde sig til, og det er mildt sagt uambitiøst, siger formand Grete Christensen.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) forsøger med det nye udspil at skabe øget lighed i sundhedsvæsnet og samtidig sætte ind med mere forebyggelse, og det er prisværdigt, mener landets sygeplejersker.

Men udspillet er alt for ukonkret, lyder det.

- Hvis sundhedsvæsen og samfundet skal geares til at opfylde regeringens mål, så bliver vi jo nødt til at vide, om man vil gå efter at nedbringe antallet af rygere med 15 procent, eller om der i højere grad skal være fokus på at reducere antallet af borgere med diabetes? Jeg savner virkelig klare og konkrete mål for danskernes sundhed, siger Grete Christensen.

I FOA, der repræsenterer landets sosu'er, mener man derimod, at det er "fornuftige toner", der bliver slået an i sundhedsministerens nye udspil.

- Jeg er glad for at se, at ministeren vil give et kompetenceløft til frontpersonalet, så de i højere grad kan være med til at lette borgerens gang gennem sundhedssystemet, siger Karens Stæhr, formand for FOA's social- og sundhedssektor.

FOA's medlemmer har længe oplevet, at borgere bliver sendt hovedløst rundt mellem de forskellige instanser i sundhedsvæsenet, og alt for ofte bliver borgerne opfattet som patienter og ikke som borgere.

- Derfor glæder det mig at se, at ministeren nu vil gøre op med den tankegang. FOAs medlemmer, som jo i høj grad er frontpersonale hos borgerne, er klar til at bidrage, siger Karens Stæhr.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip