Sygeplejersker skuffede over reformudspil

Udspillet går blandt andet ud på at skære ned på antallet af sundhedsaftaler og give sygehusene kompetence til at diktere, hvordan kommunerne skal genoptræne en sygdomsramt borger. Forslagene er i sig selv gode nok, men ifølge sygeplejerskernes formand, Grete Christensen, er der brug mere omfattende indgreb på sundhedsområdet.

»Vi havde håbet på, at regeringen på baggrund af evalueringen ville forbedre mulighederne for at etablere flere tværgående funktioner og ikke mindst afsætte midler til specialiserede funktioner i kommunerne,« siger hun i en skriftlig kommentar.

De nuværende problemer opstår ifølge Grete Christensen først og fremmest i overgangen mellem sygehuse og det lokale sundhedsvæsen, eksempelvis når en patient udskrives til genoptræning i kommunen.

»Det er meget tydeligt i forhold til overbelægning på sygehusene, hvor en del af patienterne reelt er klar til udskrivelse, men hvor kommunerne ikke er klar til at tage over. Derfor bliver patienterne parkeret på sygehuset,« siger formanden for Dansk Sygeplejeråd, der gerne så mere sundhedspersonale i kommunerne.

»Jeg tror ikke, at regeringens udspil reelt kommer til at gøre en forskel til det bedre. Desværre,« siger hun.

Dagens Gossip