Sygeplejersker vilde med healing og helse

Sundhedsvæsnet skal tage alvorligt, at de fleste danskere stifter bekendtskab med alternativ behandling og tale helt åbent med patienterne om det.

Det mener Dansk Sygeplejeråd, der nu vil gå i spidsen af et forsøg på at rive muren mellem traditionel og alternativ behandling ned.

- Det er på høje tid, at vi som organisation sætter fokus på området, siger næstformand Dorte Steenberg fra Dansk Sygeplejeråd.

- Mange patienter bruger alternativ behandling og naturmedicin. De har brug for, at sygeplejerskerne ved noget om alternativ behandling, og at man i sundhedssystemet forholder sig til emnet, siger hun.

Organisationen har netop offentliggjort et nyt politikpapir med en lang række anbefalinger til, hvordan sygeplejersker kan håndtere patienternes brug af alternative behandlingsmetoder.

Samtidig ønsker Dansk Sygeplejeråd at viden om alternativ behandling og naturmedicin skal integreres i sygeplejerskernes grunduddannelse og i efter- og videreuddannelsen.

- Sygeplejerskerne skal være opmærksomme på, at det her kan være et vigtigt supplement til den etablerede behandling, siger Dorte Steenberg.

- Sygeplejersker kan og skal ikke være eksperter på dette store og brogede område. Men de skal have en viden om, hvilke behandlinger, der kan komme på tale, og hvad der får patienterne til at vælge, som de gør, tilføjer hun.

Kursskiftet i det etablerede sundhedsvæsen hilses med begejstring i paraplyorganisationen Danske Patienter.

- Patienterne bruger meget tid, energi og mange penge på alternative behandlinger. Når det etablerede sundhedsvæsen signalerer, at man ikke vil tale om det, giver det et modsætningsforhold til patienten, siger direktør i Danske Patienter Morten Freil.

Over halvdelen af befolkningen har prøvet alternativ behandling, og andelen er voksende, viser en undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip