Sympatistrejker: Slagteriarbejdere i Faaborg, Sæby og Horsens nedlægger arbejdet

OPDATERET: Sympatiaktioner er ved at sprede sig til en række af Danish Crowns slagterier, efter 51 ansatte på slagteriet i Blans i går nedlagde arbejdet i protest mod et nyt lønsystem.

NNF oplyser til Dagens.dk, at strejken fortsætter i dag i Blans, hvor alle medarbejdere igen har valgt at nedlægge arbejdet. Desuden har en del af de ansatte på slagterierne i Faaborg, Sæby og i Horsens nu nedlagt arbejdet i sympati med de sønderjyske kollegaer. 

I Sæby valgte 60 ansatte mandag at nedlægge arbejde. Det tal er i dag steget til 95.

Slagteriarbejderne strejker, fordi de frygter, at et nyt akkordsystem vil betyde omkring 30 kroner mindre i timen. Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, men tillidsrepræsentanter og Fødevareforbundet NNF mener, at der er store uhensigtsmæssigheder ved det nye system. Blandt andet påpeger man det muligvis er i karambolage med arbejdsmiljøreglerne.

- Vi har jo en fælles interesse med virksomheden i at lave akkordprincipper, der får driften til at køre på bedst mulig måde. Men det kræver, at vi holder os til de spilleregler, vi altid har fulgt; at ændringerne sker indenfor de principper og rammer, vi kender, forklarer Jim Jensen, som er konsulent i NNF. 

Dagens Gossip