Syndebukken Simon Kjær skal nok slå igen

Simon Kjær ligner den største taber og syndebuk efter den seneste uges landskampe. Men den tatoverede forsvarsspiller rejser sig igen, garanterer hans tidligere træner.

Findes der en rutsjebane i Morten Olsens sind, har Simon Kjær brugt de seneste dage til at glide ned af dén i en rasende fart. Fredag aften mod Malta var forsvarsspilleren for fjerde gang i træk at finde i Olsens startopstilling ved siden af Daniel Agger. Tirsdag i Armenien var han reduceret til fjerdevalg bag Agger, Andreas Bjelland og Jores Okore.

En bemærkelsesværdig nedtur for en spiller, der på det seneste har haft det svært på landsholdet med flere store, personlige fejl til følge. Alligevel tages Kjær i forsvar af FC Midtjyllands træner Glen Riddersholm, der havde den blonde østjyde under sine vinger, da han for år tilbage var landets største forsvarstalent.

- Jeg synes ikke, hans spil har været så slemt, som det er blevet gjort til. Men Simons topniveau har ganske rigtigt ikke været, som det skulle, siger Riddersholm.  Simon Kjær har i flere omgange lagt ryg til stor kritik for sine præstationer i den rød/hvide trøje fra menigmand, medier og eksperter. Både sidste år, forrige år og i dag hagler kritikken ned over Lille-spilleren, og det er ikke i orden, mener Glen Riddersholm.

- Han har fået rollen som syndebuk. Den rolle er landet hos ham både nu og under de seneste slutrunder, og det synes jeg ikke er helt fair. Eksempelvis mod Malta synes jeg hans kollega i midterforsvaret (Daniel Agger, red.) lavede lige så mange fejl, påpeger FCM-træneren.

- På mange måder er kritikken af ham håbløs. Ofte er den uretfærdig, og den mangler nuancer. Jeg synes, at vi danskere er rigtig gode til at hype enkelte spillere, bare for at angribe dem direkte bagefter. Vi bygger dem op helt sindssygt, men bagefter piller vi dem ned igen. Det skete med blandt andre Christian Eriksen, og det er også sket med Simon Kjær, fortsætter han. Simon Kjær ramte bunden af Morten Olsens forsvarshierarki i forbindelse med tirsdagens sejr i Armenien. Men skal man tro Glen Riddersholm er det blot et spørgsmål om tid, inden han vender det hele på hovedet igen.

- Selv i modgang, synes jeg, han har formået at holde fokus på sig selv og sin egen udvikling. Han har vist moral og karakter, og derefter har han slået tilbage. Jeg ved, at Simon er ærgerlig over at miste sin plads, men han har vist, at han kan vende tilbage, og det tror jeg, at han gør igen. Han bør være en fast bestanddel af A-landsholdet, og han bejler stadig kraftigt til pladsen ved siden af Agger, hvis han rejser sig på klubholdet, slutter han.

Simon Kjærs første mulighed for en revanche kommer i oktober måned, hvor Italien gæster Parken i en kamp, der skal vindes, hvis det spinkle VM-håb skal holdes i live lidt endnu.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip