Syrien-forhandlinger er gået i hårdknude

Anden runde af fredsforhandlinger mellem Syriens regering og oprørerne ser ud til at slutte, uden at parterne har nærmet sig hinanden.

Ifølge repræsentanter fra begge sider er der ikke sket nogen fremskridt.

- Vi beklager dybt, at denne runde ikke bød på fremskridt, siger Syriens viceudenrigsminister, Faisal Muqdad, ifølge nyhedsbureauet AFP efter fredagens forhandlinger i Geneve, Schweiz.

Talsmand for oppositionen Louya Safi udtaler samtidig, at fredsforhandlingerne er gået i hårdknude.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at forhandlingerne er kommet ind i et dødvande, siger Safi til det russiske nyhedsbureau Itar-Tass.

Begge parter beskylder modparten for ikke at være villig til at nærme sig et kompromis.

- Vi vil ikke fastsætte betingelser før den tredje runde (af fredsforhandlinger, red.). Vi vil meget gerne have, at regimet viser mere vilje til at opnå en aftale, hvis det er muligt, siger Louya Safi.

- Men det er for tidligt at sige, om der vil komme en tredje runde.

Tirsdag meddelte oprørerne ellers, at de ville finde det "nytteløst" at møde op til en tredje runde fredsforhandlinger, hvis denne uges genoptagne samtaler ikke ville rokke sig ud af stedet.

Men fredagens udmelding tyder på, at oppositionen ikke er afvisende over for en tredje runde. Syriens udenrigsminister, Faisal Mekdad, vil også fortsætte forhandlingerne.

- Vi vil fortsætte, til vi når en aftale, siger han ifølge Itar-Tass.

- Desværre bød denne runde ikke på fremskridt. Vi ankom her for at opnå en politisk løsning på krisen, men de andre kom til Geneve med en anden dagsorden, som er helt urealistisk, tilføjer han.

Oprørsrepræsentanten Louya Safi tilføjer, at der er "en lille chance for, at et kort møde vil blive afholdt" mellem de to stridende parter lørdag.

/ritzau/

Dagens Gossip