Syrien giver nye oplysninger om kemiske våben

De internationale eksperter kommer fra Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben, der er i Syrien for med hjælp fra FN-ansatte at indfri en ordre fra FNs Sikkerhedsråd, om at Syriens kemiske våben skal være destrueret inden midten af 2014.

Syriens regering har 21. september indgivet en række informationer om sine kemiske våbenlagre, men disse nye oplysninger ligger altså udover de oprindelige.

»Den ekstra indgivelse bliver gennemgået af Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben,« sagde FN-talsmand Martin Nesirky ifølge Reuters fredag.

Organisationens generaldirektør, Ahmet Uzumcu, forventes at komme med en opdatering om arbejdet i Syrien tirsdag, sagde Martin Nesirky.

Han uddybede ikke, hvad karakteren af de nye oplysninger var, og de oprindelige oplysninger fra 21. september er heller ikke blevet offentliggjort.

Ifølge franske efterretninger, der er blevet offentliggjort, består de kemiske våbenlagre af mere end 1.000 tons kemiske stoffer og forstadier til kemiske stoffer til produktion af sennepsgas og nervegasserne sarin og VX.

Planen om ødelæggelsen af de kemiske våben, der blev gjort juridisk bindende med sidste uges resolution fra FNs Sikkerhedsråd, blev indgået i sidste måned mellem den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, og den amerikanske udenrigsminister, John Kerry.

Dagens Gossip