Syrien indleder større angreb for at genvinde territorium

Syriens militær har indledt et "større angreb" torsdag med henblik på at genvinde landsbyer og byer, som er faldet i hænderne på oprørsgrupper eller den militante bevægelse Islamisk Stat.

Det siger generalstabschef Ali Abdullah Ayoub til statslige medier i Syrien.

Operationen har til formål at "befri områder og byer, som har lidt under terrorisme", siger generalen til statsligt tv.

Han siger videre, at russiske luftangreb har svækket Islamisk Stat og andre bevæbnede grupper og styrket militæret i Syrien.

- Efter de russiske luftangreb, som har svækket Daeshs militære kapacitet og andre terrororganisationers, har Syriens væbnede styrker fastholdt det militære initiativ, siger Ali Abdullah Ayoub, som bruger den arabiske betegnelse Daesh for Islamisk Stat.

Han tilføjer, at "Syriens militær i dag (torsdag red.) har indledt en omfattende offensiv for at besejre terroristgrupper og befri områder og byer, som har lidt under terrorisme og dets forbrydelser".

Onsdag sagde en militærkilde til nyhedsbureauet AFP, at den syriske hær har iværksat en større operation på landjorden med russisk luftstøtte i den centrale provins Hama.

Rusland har siden sidste uge udført luftangreb i Syrien og optrappede onsdag indsatsen ved at øge det militære bidrag.

Russerne deler Vestens mål om at forhindre Islamisk Stat i at vinde mere terræn i Syrien. Men ifølge både Storbritannien og USA har de russiske luftangreb hidtil primært været målrettet andre oprørsgrupper i den vestlige del af Syrien.

Det er ifølge vestlige kritikere for at styrke Syriens præsident, Bashar al- Assad.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip