Syrien-kriger tiltales for at tilslutte sig Islamisk Stat

En ung mand, der har været i Syrien, er blevet tiltalt for at tilslutte sig bevægelsen Islamisk Stat (IS) for at begå terror.

Manden risikerer at blive frakendt sit danske statsborgerskab og en straf på mere end fire års fængsel, hvis han findes skyldig.

Den 23-årige mand har været varetægtsfængslet siden marts ved Retten i Glostrup, og tirsdag oplyser anklagemyndigheden, at der er rejst tiltale.

Det er justitsminister Søren Pind (V), der har nikket til en indstilling fra anklagemyndigheden.

I 2013 rejste den unge mand angiveligt til Syrien første gang. Da han i foråret tilsyneladende forsøgte at tage af sted igen, blev han stoppet, anholdt og tildelt et udrejseforbud.

- Straffesagen mod den 23-årige drejer sig om tilslutning til IS, der er kendt for at begå terrorhandlinger i Syrien, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas i en pressemeddelelse.

Alle, der tilslutter sig Islamisk Stat, accepterer som udgangspunkt at deltage i terror, lyder hendes forklaring på tiltalen.

Derfor er han tiltalt for at overtræde straffelovens forbud mod at lade sig hverve til at begå terrorhandlinger. Samtidig er den 23-årige anklaget for støtte til terror.

Den unge mand har angiveligt dobbelt statsborgerskab, idet han både har tyrkisk og dansk pas.

Men tilsyneladende er der en smule tvivl om mandens tilhørsforhold. I hvert fald er de tyrkiske myndigheder blevet bedt om at bekræfte, at han har dobbelt statsborgerskab, fremgår det af pressemeddelelsen.

Hvis der kommer en bekræftelse, vil anklagemyndigheden kræve, at Retten i Glostrup frakender ham sit danske pas og derefter udviser ham af Danmark. Præcis som det er sket i forhold til Said Mansour, der kendes som "Boghandleren fra Brønshøj".

Den tiltalte har nægtet sig skyldig. Et nævningeting kommer til at afgøre, om han kan dømmes. Formentlig vil det ske i løbet af foråret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip