Syrien nægter skyld i bombedrab på 28 i flygtningelejr

Syriens regeringshær afviser beskyldninger om, at syriske kampfly stod bag et angreb torsdag mod en flygtningelejr, hvor mindst 28 mennesker blev dræbt.

- Der er ingen sandhed i meldingen om, at syriske kampfly angreb en flygtningelejr i Idlib, skriver militæret i en meddelelse fredag.

Luftangrebet, der var rettet mod en lejr for fordrevne syrere, er muligvis en krigsforbrydelse. Det mener FN's chef for humanitære anliggender, Stephen O'Brien.

- Hvis dette forfærdelige angreb viser sig at være en bevidst handling mod civile, kan der være tale om en krigsforbrydelse. Jeg opfordrer til en øjeblikkelig, upartisk og uafhængig undersøgelse, siger O'Brien.

FN-chefen erklærer sig "forfærdet" over angrebet, der ifølge FN's oplysninger har kostet mindst 30 mennesker livet og såret 80 andre i to forskellige lejre i det nordlige Syrien.

Bomberne faldt i byen Sarmada, der ligger cirka 40 kilometer vest for Aleppo og nær grænsen til Tyrkiet.

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder rapporterede først om angrebet.

Fra Det Hvide Hus i USA lyder det i en erklæring, at det "på ingen måde kan berettiges at udføre et luftangreb mod uskyldige civile."

Det har indtil videre ikke været muligt at identificere flyet, der kastede bomberne, men ifølge ubekræftede oplysninger fløj det under det syriske regimes flag, skriver nyhedsbureauet dpa.

- Vi har hørt tidlige rapporter om, at der er tale om et angreb begået af regimet. Men vi vil være fuldstændig sikre, før vi retter beskyldninger mod nogen, siger Mark Toner fra USA's udenrigsministerium ifølge dpa.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip