Syrien »sparker stolen væk« under amerikanerne

»Det syriske lederskab har sagt ja til dette initiativ ud fra en tro på, at Rusland kan forhindre aggression,« siger Syriens udenrigsminister, Walid al-Muallem, ifølge AFP til det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.

Også nyhedsbureauet Interfax skriver, at Syrien har accepteret at overgive kontrollen med landets kemiske våben, og at en detaljeret og konkret aftale snart skulle være på plads, efter Muallem var til »frugtbare« forhandlinger med Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov mandag aften.

»Vi gik med til det russiske initiativ allerede i går aftes,« sagde Muallem tirsdag under sit besøg i Moskva.

»Vi er overbevist om, at de, der bestræber sig på fred, står meget stærkere end de, der forsøger at starte krig,« fortsatte han.

Storbritannien og Frankrig har efterfølgende krævet, at FNs Sikkerhedsråd skal vedtage en kapitel 7-resolution, der giver mulighed for at angribe Syrien, hvis præsident Bashar al-Assad ikke lever op til sine forpligtelser ved at overlevere de kemiske våben.

Trods beretningerne om Syriens villighed til at lægge våbnene vil den amerikanske præsident, Barack Obama, stadig bede om støtte til at angribe Bashar al-Assad og straffe ham for de formodede nervegasangreb på civilbefolkningen i august. Det oplyser talsmanden for Det Hvide Hus Jay Carney ifølge Reuters.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip