Syrien: USA frigiver rapport om kemisk angreb

Amerikanske embedsmænd oplyser, at USA fredag vil offentliggøre en ikke-hemmelig stemplet version af en efterretningsrapport om et kemisk våbenangreb i Syrien.

- Det Hvide Hus vil offentliggøre en rapport, som er efterretningstjenesternes vurdering af et angreb med kemiske våben i Syrien i sidste uge, siger en højtstående embedsmand.

Rapporten vil måske give amerikanerne mere indsigt i, hvorfor præsident Barack Obama har sagt, at hans administration har konkluderet, at præsident Bashar al-Assads regering er ansvarlig for hundredvis af menneskers liv i en Damaskus-forstad.

Amerikanske regeringskilder har offentliggjort noget bevismateriale og henvist til aflyttet kommunikation mellem syriske ledere.

Der er ikke blevet oplyst yderligere detaljer om, hvornår rapporten vil blive offentliggjort.

Men kilder i den amerikanske regeringsby, Washington, siger, at udenrigsminister John Kerry ventes at fremsætte en erklæring om Syrien omkring klokken 18:30 dansk tid.

Der blev torsdag skabt tvivl om, hvorvidt der vil komme en hurtig reaktion fra Vesten på det kemiske angreb, da det britiske parlament torsdag aften stemte imod en militær operation.

En ny meningsmåling viser, at halvdelen af alle amerikanere mener, at præsident Barack Obama skal afstå fra at intervenere militært i Syrien som reaktion på regimets påståede anvendelse af kemiske våben.

Kun 42 procent mener ifølge målingen fra NBC, at Obama bør reagere militært i et eller andet omfang.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip