Syrienkriger anklages for at orkestrere pizzeriabrand

En 24-årig pizzeriaejer og påstået syrienkriger skal tilbage i august 2014 have været hjernen bag en påsat brand hos et konkurrerende pizzeria i Tune vest for København.

Det påstår anklagemyndigheden på den første dag i retssagen mod den 24-årige, der blandt andet er tiltalt for at lade sig hverve af den militante gruppe Islamisk Stat.

En ung mand, CP, skal være blevet tilbudt 3000 kroner fra den tiltalte for at sætte ild til Figaros Pizza og Kebabhouse, der lå tæt på den tiltaltes eget pizzeria.

- Hans forretning gik ikke så godt, sagde Figaro-ejeren, da han torsdag var indkaldt i Retten i Glostrup for at vidne mod sin tidligere rival.

- CP fik 1000 kroner i forskud for at gøre det, og så ville han få de resterende 2000 kroner bagefter, lød det fra ejeren.

Der blev sat ild til pizzeriaet om natten 15. august 2014, og brandfolk rykkede efterfølgende ud for at slukke branden. Ifølge Figaro-ejeren var den tiltalte dog ikke tilfreds med, at CP ikke havde formået at brænde restauranten ned til grunden.

- Derfor sagde (den tiltalte, red.), at CP skulle give de 1000 kroner tilbage, fordi han ikke havde gjort det ordentligt. Hvis ikke han gav pengene tilbage, ville han slå ham ihjel.

I januar 2015 optog vidnet i smug et lydklip på sin telefon, hvor CP angiveligt indrømmer at have stået bag branden mod betaling fra den tiltalte. Det lydklip videregav han til politiet.

Når sagen fortsætter på tirsdag, vil lydklippet blive afspillet, og CP vil blive afhørt.

Retssagen mod den formodede syrienkriger er den første i Danmark, hvor en person er tiltalt for at lade sig hverve til Islamisk Stat.

På retssagens første dag gik tiden dog med at behandle en række mindre forhold om trusler, vold og pizzeriabranden.

/ritzau/

Dagens Gossip