Syriens hær dræber 100 på flugt

Størstedelen af de dræbte blev ramt af kugler fra maskingeværer, da de forsøgte at krydse en motorvej øst for Qusair for at komme ud af præsident Assads styrkers rækkevidde, siger aktivisterne.

Oplysningerne kunne ikke umiddelbart bekræftes, da de syriske myndigheder begrænser adgangen for uafhængige medier.

Aktivisten Hadi al-Abdallah fortæller, at han var en af flere tusinde, der flygtede fra Qusair. Han endte sammen med en gruppe civile og soldater, der havde efterladt deres biler og var gået 35 kilometer over marker mod hovedvejen til byen Homs.

»Vi bar på mange sårede fra Qusair, og de blev de første, der døde, da de ikke kunne undslippe kuglerne,« siger Abdallah.

»De fleste af ligene blev efterladt. Kun 15 blev hentet. Mange af de sårede blev taget til fange blandt andet min fætter. Jeg ringede til hans mobiltelefon, og en mand svarede, at jeg kunne komme og hente hans lig i flere stykker,« fortæller han.

En anden aktivist fortæller, at den syriske hær blev indsat i tre områder nær motorvejen for at ramme folk, der flygtede fra byen.

»Der var en smal flugtvej ud af Qusair, men hæren ventede for enden af den. Man ville sende et signal om, at alle fra byen vil blive straffet,« siger aktivisten fra den tyrkiske by Antakya.

Erobringen af Qusair skete efter et kraftigt bombardement, der lagde store dele af byen i ruiner.

BNB/Reuters

Dagens Gossip