Syriens hær dræber 26 i heftigt angreb på Palmyra

Skrevet af admin

19/09/2015

Dagens topnyheder

Syriske kampfly har fredag smidt mindst 25 bomber mod Islamisk Stat i den historiske by Palmyra.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger krigsførelsen i Syrien.

Ifølge observatoriet er det anden gang inden for få dage, at Syriens regeringshær går hårdt til angreb på den ekstremistiske gruppe, og fredagens bombardement er et af de største i Palmyra, lyder det. Her har Islamisk Stat haft magten siden maj.

Mindst 26 personer skulle være blevet dræbt i fredagens angreb - af dem skulle 12 være Islamisk Stat-krigere.

Torsdag gennemførte syriske kampfly i hvert fald 12 luftangreb mod Raqqa, der er Islamisk Stats højborg i Syrien.

Tidligere i denne uge har en anonym kilde fortalt til nyhedsbureauet Reuters, at syriske styrker er begyndt at bruge nye typer "meget præcise" våben fra både luften og jorden.

Våbnene skulle være blevet leveret af Rusland, som ser ud til at optrappe sin rolle i den over fire år lange borgerkrig.

En kilde i det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, har sagt til nyhedsbureauet AFP, at Rusland har indsat fire kampfly på en luftbase i Syrien.

Tidligere på ugen sagen en Pentagon-talsmand, at man har set personer og ting blive flyttet rundt på en måde, hvor det tyder på, at Rusland vil bruge en base syd for Latakia som en fremskudt luftbase.

USA har udtrykt dyb bekymring over Ruslands aktiviteter i Syrien, der tilsyneladende har til formål at støtte Assad i kampen mod landets oprørsgrupper.

Amerikanerne, som leder en international koalition mod Islamisk Stat i Syrien og Irak, nægter at samarbejde med Syriens præsident, Bashar al-Assad. Han er en allieret af Rusland.

USA har dog åbnet døren for "taktiske diskussioner" med Rusland om Syrien.

/ritzau/Reuters