Syriens opposition stiller betingelser for fredsforhandlinger

Det skriver Ahmad Jarba ifølge Reuters i et brev til rådet, hvor han angiveligt stiller som betingelse, at målet med fredskonferencen bliver et magtskifte og etablering af en overgangsregering i Syrien.

Koalitionen har tidligere afvist at deltage i en fredskonference med det syriske styre, og modstanden er kun vokset efter det kemiske angreb mod forstæder til Syriens hovedstad, Damaskus, 21. august, som styret formodes at stå bag.

Også Bashar al-Assads regering har ifølge AFP tilkendegivet, at regeringen vil deltage i en fredskonference.

Der er dog endnu et stykke vej, før de stridende parters betingelser for at gå til forhandlingsbordet i Genève bliver indfriet.

Den politiske opposition kræver blandt andet, at Bashar al-Assad ikke kan spille en rolle i en kommende overgangsregering, mens den syriske regering har udelukket at overlade magten til sine modstandere.

En delegation fra den syriske oppositionsgruppe er søndag ankommet til New York forud for FNs generalforsamling, oplyste gruppen til nyhedsbureauet AFP søndag.

En talsmand for SNC afviser at give detaljer om gruppens program for besøget i New York, men oplyser, at der blandt andet er planlagt møder med internationale repræsentanter.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip