Syriens opposition vil have Søvndals hjælp

Det siger oppositionslederen, George Sabra, efter at han fredag formiddag har mødtes med Villy Søvndal i København.

»Jeg mener ikke, at Danmark har ansvaret for at sikre os våben. Men jeg har bedt udenrigsministeren om at skubbe på og tale vores sag i EU og i hele det internationale samfund. Det er vores ret at få våben til at forsvare os med,« siger George Sabra efter mødet med Søvndal.

I sidste uge udløb EUs våbenembargo mod Syrien, og dermed kan EU-lande frit sende våben til de syriske oprørere, der i de seneste to år har kæmpet for at vælte præsident og diktator Bashar al-Assad. Særligt Storbritannien og Frankrig pressede på for ikke at forlænge våbenembargoen.

Men Villy Søvndal er ikke umiddelbart indstillet på at indfri George Sabras ønske. Søvndal mener ikke, det er klogt at sende våben til Syriens opposition, da de risikerer at falde i de forkerte hænder.

»Vi anser det for at være for risikofyldt i forhold til grupper, vi ikke ønsker at bevæbne, men også i forhold til risikoen for at optrappe den militære konflikt yderligere,« siger Villy Søvndal.

George Sabra forsikrer, at der ikke er nogen fare ved at sende våben til den syriske opposition.

»Den Frie Syriske Hær vil få ansvaret for våbnene, og det vil være med til at befri Syrien,« siger han.

Udenrigsministeren lover George Sabra, at Danmark vil sende flere penge og humanitær hjælp til den syriske opposition, men fastslår, at Danmark aldrig kommer til at forsyne nogen af parterne i den syriske borgerkrig med våben.

»Den danske rolle er ikke at levere våben. Den danske rolle er at levere humanitær bistand ind i Syrien, hvor vi kan komme af sted med det og hjælpe humanitært i forhold til de mange flygtninge,« siger Villy Søvndal.

Den danske regering har besluttet at øge bistanden til den syriske opposition, så den samlede danske, ikke-humanitære støtte i år når op på 50 millioner kroner. Danmark betaler i forvejen 227 millioner kroner i humanitær støtte til Syriens opposition og er ifølge Udenrigsministeriet blandt de største humanitære donorer til Syrien.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip