Syrisk dødstal ryger over 100.000

»Flere end 100.000 mennesker er blevet dræbt, millioner af folk er enten blevet fordrevet eller endt som flygtninge i nabolandene,« sagde han ifølge AFP til journalister ved FNs hovedkvarter i New York, før drøftelser med den amerikanske udenrigsminister, John Kerry.

Samtidig understregede FN-chefen også, at det er utænkeligt, at det ender med en militær løsning på konflikten, som har varet i 28 måneder.

»Vi er nødt til at standse det her, militæret og voldelige handlinger skal standses fra begge sider, og det er derfor afgørende at holde en fredskonference i Genève så hurtigt som muligt,« sagde han.

Det samme slog udenrigsminister Kerry fast.

»Der er ingen militær løsning i Syrien, der er kun en politisk løsning. Det vil kræve lederskab at få folk til bordet,« sagde han.

Både USA og Rusland har lovet, at de vil presse på for en opfølger på fredskonferencen i Genève sidste år, som endte i en plan om en politisk overgang i det konfliktplagede land. Endnu er det dog ikke lykkedes på grund af den store afstand mellem oppositionen og præsident Bashar al-Assads regering.

Siden foråret 2011 har regeringsstyrkerne slået hårdt ned på en broget skare af oprørere i landet, hvor millioner er drevet på flugt. Samtidig er der et akut behov for nødhjælp, som ifølge Røde Kors har svært ved at nå frem til de trængte civile.

Tidligere torsdag blev mindst syv personer i en forstad til den syriske hovedstad, Damaskus, da en bilbombe eksploderede. Yderligere 62 blev såret, heraf er flere i kritisk tilstand. Og siden ramadanens begyndelse 10. juli har mindst 2.014 personer, flest soldater og kæmpende oprørere, mistet livet, oplyser organisationen Syrian Observatory for Human Rights ifølge AFP.

Dagens Gossip