Syrisk flygtning finder en million kroner i skab fra genbrug - nu bliver han hyldet for det, han valgte at gøre

En syrisk flygtning modtager stor hyldest, efter han fandt en stor sum penge i et genbrugsskab og valgte at give dem videre til politiet.

Muhannad M. fandt pengene kort efter, han var flyttet ind i en ny lejlighed i den tyske by Minden, skriver The Independent

Den 25-årige fik hjælp fra velgørenhedsorganisationer til at møblere sin nye lejlighed. Blandt andet fik han et klædeskab. Mens han gjorde det rent, opdagede han et skjult rum i skabet.

Her havde nogen skruet to stykker træ sammen. Inden i det lille aflukke fandt han bankbøger med 100.000 euro stående på og 50.000 euro i kontanter. Alle kontanterne var 500-eurosedler.

Han troede, de var falske. Derfor gik han på nettet for at undersøge, hvilke tegn de skal have for at være ægte. Han nåede til konklusionen, at den var god nok: Pengene var ægte.

Derefter informerede han migrationsmyndighederne, som derefter gav nyheden videre til politiet. Den 25-årige kunne formentlig nemt have beholdt pengene for sig selv, men det havde han intet ønske om.

- Allah ville aldrig tillade mig at finansiere mine egne interesser for andres penge, siger han.

Læs også: Martin greb fat i pige, som forsøgte at tage sit liv - nu har hans stærke beretning rørt tusinder

Politiet forsøger i øjeblikket at finde ejeren til pengene. De roser den unge mand for at være ærlig med pengene.

- Det sker, at mindre pengebeløb bliver afleveret. Men penge i denne størrelse er yderst sjældent, lyder det fra en talsperson fra politiet. Muhannad kom til Tyskland i oktober sidste år. Resten af hans familie er stadig i Syrien.

Han vil få en findeløn på tre procent - hvilket da også løber op i en sjat. Rundt regnet 30.000 kroner.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip