Syrisk krydsild forhindrer akut fødevarehjælp

Ifølge FNs regionale nødhjælpskoordinator er det blevet en kamp at transportere fødevarer fra ét område til et andet, da lagre og lastbiler »i stigende grad bliver fanget i krydsild«.

»Nogle gange kommer vi i den svære situation, hvor vi må aflyse afsendelse af fødevarer til områder, hvor der ellers er stort behov for fødevareassistance,« siger nødhjælpskoordinator Muhannad Hadi i en skriftlig meddelelse fra WFP.

Situationen er særlig kritisk i konfliktområder samt i enkelte områder kontrolleret af oppositionen, hvor FNs Fødevareprogram har begrænset adgang, og hvor millioner af mennesker menes at have akut behov for mad.

I marts blev tre lastbiler, der var lastet med mad til 17.000 mennesker i byen Al-Hassakeh, tilbageholdt af en væbnet gruppe nær Deir Ezzor. Chauffører og lastbiler blev frigivet, men maden er endnu ikke blevet leveret tilbage.

Siden begyndelsen af fødevareoperationerne i december 2011 har FNs Fødevareprogram registreret over 20 angreb på lastbiler med fødevarer, lagre og biler.

Dagens Gossip