Syrisk minister sammenligner oprør med 11. september

Sammenligningen faldt ifølge nyhedsbureauet Reuters i en tale ved FNs generalforsamling i New York, hvor udenrigsminister Walid al-Moualem også sagde, at »terrorister fra mere end 83 lande er engageret i drab på vores folk og vores hær«, hvilket ifølge ministeren skete som led i en global jihad mod Syrien.

Han afviste blankt, at der er borgerkrig i Syrien. Landet kæmper derimod »en krig mod terror, der ikke anerkender nogen værdier, ej heller retfærdighed, ej heller lighed, og som ser bort fra alle rettigheder og love,« sagde Walid al-Moualem i sin tale.

Udenrigsministeren beskyldte ifølge Al-Jazeera desuden vestlige lande og lande i regionen omkring Syrien for at forsyne den væbnede opposition med kemiske våben.

Han sagde, at våbnene blev brugt i et angreb, der kostede hundreder af mennesker livet uden for hovedstaden Damaskus i august.

Ifølge FN har mere end 100.000 mennesker mistet livet i den syriske borgerkrig, hvor oprørere kæmper mod præsident Bashar al-Assads styre.

Oprøret begyndte som fredelige demonstrationer for demokrati i 2011, som regeringen forsøgte at knuse, og udviklede sig siden til en blodig krig.

Mere end halvdelen af Syriens 20 millioner indbyggere har nu brug for nødhjælp.

Dagens Gossip