Syrisk opposition deltager i fredskonference i Genéve

Den syriske opposition har besluttet sig for at deltage i fredskonferencen i Genève i den kommende uge. Det skriver Reuters.

Lørdag mødtes repræsentanter fra de forskellige syriske oprørsmilitser for at beslutte, hvordan man skulle forholde sig til fredskonferencen, der er sponsoreret af det internationale samfund.

I en hemmelig afstemning besluttede Syriens Nationale Koalition med stemmerne 58 mod 14 at deltage i fredsmødet, der indledes onsdag.

Der har ellers længe været tvivl om, hvorvidt de syriske oprørere ville deltage i fredsmødet, eller om de ville dukke op med forskellige ønsker.

Og onsdag kom det frem, at rivalisering mellem Qatar og Saudi-Arabien har ført til krise mellem de forskellige oprørsgrupper.

Qatar spiller en stadig mere vigtig rolle i det internationale diplomati efter klart at have støttet de folkelige opstande for demokrati under Det Arabiske Forår, men siges også at støtte militante grupper, som er imod fredsforhandlingerne.

Fredsmødet skal finde en løsning på den syriske borgerkrig, der til marts har hærget landet i tre år.

Konferencen finder sted i Montreux, som ligger på den schweiziske side af Genève-søen.

I Syrien er over 100.000 mennesker dræbt, 6,5 millioner mennesker er fordrevet fra deres hjem i Syrien, og knap 2,5 millioner mennesker er flygtet til udlandet.

FN skønner, at der er brug for 35 milliarder kroner til ofrene i sin største appel om nødhjælp nogensinde. Danmark har meddelt, at man vil give 200 millioner kroner til nødlidende syrere og flygtninge.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip