Syrisk opposition er klar til direkte forhandlinger

Skrevet af admin

15/03/2016

Mest læste i dag

Syriens opposition er ikke imod direkte forhandlinger med landets regering, skriver nyhedsbureauet RIA, som citerer Salim al-Muslat, der er talsmand for den syriske opposition i Genève.

Den syriske opposition siger, at præsident Vladimir Putins beslutning om at nedtrappe den russiske militære tilstedeværelse i landet kan bane vej for en fredsløsning, selv om Moskva ikke har givet dem besked om denne beslutning.

Talsmand Salim al-Muslat siger til journalister, at en russisk tilbagetrækning også vil kunne bidrage til, at få afsluttet "præsident Bashar al Assads diktatur og forbrydelser".

- Vi er ikke imod at indlede direkte forhandlinger, siger al-Muslat ifølge RIA.

FN-diplomater siger, at de ser et glimt af håb om en afslutning på den fem år lange krig.

- Nu er der for første gang et glimt af håb om en afslutning på konflikten, siger Paulo Pinheiro, som leder FN's Kommission for Efterforskninger i Syrien.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at Moskva sporer vilje hos amerikanerne til at øve indflydelse på den syriske opposition ved forhandlingerne i Genève.

Det Hvide Hus siger, at Rusland øjensynligt er ved at gennemføre dets beslutning om en tilbagetrækning fra Syrien, men at det er for tidligt at sige noget afgørende i sagen.

- De første indikationer bekræfter, at russerne følger op, siger talsmanden for Det Hvide Hus, Josh Earnest, mens de første russiske krigsfly, som fløj ud af Syrien, fik en heltevelkomst ved tilbagekomsten til Rusland.

Talsmanden siger, at Rusland ikke havde givet USA besked på forhånd om dets beslutning om en tilbagetrækning fra Syrien, og han afviser at spekulere i, hvilke motiver, der ligger til grund for den.

- Hvis tilbagetrækningen fortsætter, så vil det være positivt, siger Earnest.

Det Hvide Hus fastholder en kritik af Rusland, hvis aggressive militære træk i Syrien ifølge USA har forhindret fredsforhandlinger.

Det Hvide Hus fremhæver, at en russisk tilbagetrækning kan styrke fredsforhandlingerne i Genève.

/ritzau/Reuters