Syrisk opposition: Gennembrud i Geneve-forhandlinger

Syriens regering og opposition er blevet enige om et grundlag for forhandlinger om fred, siger talsmænd, der ser positive fremskridt efter fire dages hårdt tovtrækkeri i Geneve.

Talsmanden for oppositionens delegation, Louay Safi, siger, at "der for første gang tales om et overgangsstyre."

Samtidig meddeler det syriske statslige tv i Damaskus, at regeringens delegation i Geneve har erklæret sig "fuldt parat" til at drøfte aftalen fra Geneve I-forhandlingerne, hvor der opfordres til et overgangsstyre "afsnit for afsnit."

Louay Safi siger, at forhandlingerne går mod en fase, hvor der vil blive forhandlet om en afslutning på diktatur og blodsudgydelser.

- Vi håber på mere fremskridt i de kommende dage, siger han.

Ifølge talsmanden har regimet under præsident Bashar al-Assad forsøgt at fokusere på "spørgsmål om terrorisme", men at den er nu villig til at forhandle om selve rammen for politiske diskussioner.

I første omgang indeholdt en principerklæring, som den syriske regering fremlagde ved fredskonferencen i Geneve, intet om hovedformålet med forhandlingerne.

Oppositionen forkastede derfor principerklæringen, hvorefter FN's mægler, Lakhdar Brahimi, havde meget svært ved at holde parterne fast ved forhandlingerne.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip