Syrisk opposition kalder alle oprørere til kamp

Sådan lyder opfordringen fra oppositionsleder George Sabra fra Syriens Nationale Koalition, der er anerkendt som legitim repræsentant for Syrien af en lang række lande, herunder Danmark.

»Revolutionære bataljoner og Den Frie Syriske Hær, hast til Qusair og Homs’ redning,« lyder opfordringen fra George Sabra.

Han beder syriske oprørere landet over om at sende mandskab og våben - »uanset hvor lidt« - til Qusair for at kæmpe mod præsident Bashar al-Assads regeringsstyrker, der får støtte af Hizbollah-krigere fra nabolandet Libanon.

Oppositionslederen vil ligeledes have det internationale samfund til at reagere på situationen i Qusair.

»Vi opfordrer det internationale samfund til at åbne en humanitær korridor til at redde de sårede og bringe medicin og hjælp ind til de 50.000 personer under belejring,« siger George Sabra.

Ifølge overvågningsenheden Syrian Observatory for Human Rights er der omkring 25.000 civile, der ikke kan slippe ud af byen, mens yderligere tusinder stadig opholder sig i landsbyer rundt om Qusair.

George Sabra opfordrer ligeledes FNs Sikkerhedsråd til at indkalde til et ekstraordinært møde »og gå længere end at udtrykke bekymring«.

Det syriske styres angreb på Qusair blev indledt i søndags, da syriske tropper kom ind i byen fra syd. Hizbollah-krigere spillede ifølge Syrian Observatory for Human Rights »en central rolle«.

Regimets offensiv lagde ud med bombardementer fra krigsfly og tungt artilleri på landjorden, og nogle timer senere stormede tropper midten af byen og plantede det syriske flag på rådhuset.

Det er blevet regimets mål at genvinde kontrollen over Qusair og det omkringliggende område i Homs, og derfor har der været voldsomme kampe de seneste måneder.

Dagens Gossip