Syrisk oprørsgruppe fortrænger oprørsgruppe i blodig kamp

Skrevet af admin

04/01/2015

Dagens topnyheder

En syrisk oprørsgruppe har erobret en østlig forstad til Damaskus efter kampe mod en rivaliserende gruppe, som også kæmper imod præsident Bashar al-Assads styre, lyder det fra en observatørgruppe.

Krigere fra Islams Hær tørnede søndag sammen med medlemmer af Nationens Hær i forstaden Douma, meddeler Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, som er baseret i Storbritannien.

Observatørgruppen baserer dens oplysninger på et netværk af kilder i det borgerkrigshærgede land.

Begge grupper er sunnimuslimske og kæmper for samme overordnede mål, og kampene skal formentlig derfor ses som en magtkamp om styrke og territorium.

Adskillige af gruppernes medlemmer skal være dræbt i kampene, og Islams hær har taget mange af de rivaliserende krigere som fanger.

Både Islams Hær og Nationens Hær har tidligere kæmpet imod syriske regeringssoldater om kontrollen med Douma, som ligger strategisk vigtigt på en af hovedvejene mellem Damaskus og Homs.

Krigen i Syrien har varet i snart fire år, og flere end 200.000 meldes dræbt, mens millioner af mennesker er drevet på flugt.

Den syriske regering sagde kort før nytår, at den er parat til at deltage i "forberedende konsultationer" i Moskva om mulige fredsforhandlinger med benblik på at få afsluttet borgerkrigen.

Tidligere forsøg på at indgå seriøse forhandlinger er strandet på oppositionens krav om, at Bashar al-Assad skal træde tilbage.

Det har præsidenten afvist med henvisning til, at alene det syriske folk skal bestemme, hvem der sidder på posten.

/ritzau/Reuters