Syrisk pas fundet tæt på selvmordsbomber i Paris

Skrevet af admin

14/11/2015

Mest læste i dag

En af de formodede gerningsmænd bag angrebene i Paris, kan være kommet gennem Grækenland som flygtning. Det siger en græsk minister.

Et syrisk pas er fundet tæt på attentatmanden, oplyser fransk politi. Og nu siger en græsk minister altså, at passet er registreret i Grækenland for lidt over en måned siden.

- Vi kan bekræfte, at indehaveren af det syriske pas kom gennem den græske ø Leros den 3. oktober, hvor han blev registreret under de europæiske regler, lyder det fra ministeren for borgerbeskyttelse, Nikos Toskas.

En græsk politikilde siger lørdag til AFP, at Athen har sendt pasindehaverens fingeraftryk til de franske myndigheder for at tjekke, hvorvidt det passer med liget.

Liget, som passet blev fundet tæt ved, er ifølge politiet en af selvmordsbomberne, der detonerede sig selv foran det franske nationalstadion, Stade de France.

I alt sprang tre selvmordsbomber i luften foran stadion fredag aften, mens det tyske og franske landshold tørnede sammen på et tætpakket Stade de France.

I alt otte mænd menes at have deltaget i angrebene, der fandt sted seks steder i den franske hovedstad. Mindst 127 mennesker meldes dræbt, og yderligere 300 er såret.

Lørdag middag tog Islamisk Stat skylden for de blodige angreb og advarede Frankrig om, at landet fortsat vil være mål, så længe franske styrker deltager i kampen mod de radikale islamister i Mellemøsten.

Præsident François Hollande sagde lørdag formiddag i en tale, at kræfter uden for Frankrig har planlagt og organiseret angrebene i Paris.

/ritzau/AFP