Syrisk regering: FN-forhandler er enøjet og flertunget

Styret i Damaskus langer ud efter FN's særlige udsending for Syrien, Lakhdar Brahimi, som syrerne kalder "enøjet og flertunget", og styret sender samtidig dårlige signaler om den forestående fredskonference - den såkaldte Geneve II-konference.

Brahimi rejste hjem fra Syrien fredag efter forhandlinger om fredskonferencen.

Den algeriske diplomat har sagt, at han håber, at konferencen, som egentlig er sat til at skulle foregå 23-24. november, vil blive afholdt "i de kommende uger, ikke næste år".

Men så snart FN-udsendingen havde forladt Syrien, blev han af regeringen i Damaskus beskyldt for at være alt for diplomatisk.

I en leder i regeringsavisen al-Thawra langes der ud efter Brahimi og hans planer om at holde konferencen i løbet af få uger. Han "handler i unødig hast", skriver avisen.

FN-udsendingen har spillet "på begge heste, som om han ønsker at tilfredsstille alle parter. Han glemmer, at hans rolle som international mellemmand kræver, at han er neutral, skriver al-Thawra.

Lakhdar Brahimi har slået fast, at Geneve II ikke kan afholdes uden deltagelse af oppositionen.

Lederen i al-Thawra kommer få dage efter, at den syriske partiavis - for Bashar al-Assads ledende Baath-parti - havde kaldt Brahimis besøg for "positivt".

Fredskonferencen skal søge at sætte punktum for den over to år lange blodige konflikt, som har kostet flere end 100.000 mennesker livet.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip