Syrisk regering samarbejder om våbendestruktion

Skrevet af admin

22/10/2013

Dagens topnyheder

Det går tilsyneladende efter planen med at destruere Syriens kemiske våben, lyder det fra Organisationen til Forbud mod Kemiske Våben, OPCW, der har ansvaret for opgaven.

- Indtil videre har Syriens regering samarbejdet fuldt ud og støttet arbejdet i den fælles mission under OPCW-FN, siger Sigrid Kaag, der er chef for missionen.

Et hold våbeninspektører ankom til Syrien 1. oktober for at sikre implementeringen af FN's Sikkerhedsråds resolution 2118.

Resolutionen udstikker retningslinjer for, hvordan Syriens kemiske våben skal destrueres inden midten af 2014.

- Det er en udfordrende tidsramme, når man tænker på, at destruktionen af Syriens kemiske våben skal ske i løbet af første halvdel af 2014, siger Kaag.

Initiativet med at bortskaffe alle lagre af kemiske våben opstod, efter at forstæder til Syriens hovedstad, Damaskus, i august blev angrebet med kemiske våben.

Hundredvis af mennesker mistede livet i angrebet, hvor gassen sarin blev anvendt. Det har internationale inspektører slået fast.

En FN-rapport har fastslået, at både oprørerne og regeringshæren har begået krigsforbrydelser under den igangværende konflikt.

OPCW blev for nylig tildelt Nobels fredspris.

/ritzau/AFP