Syrisk tv: Islamisk Stat bortfører 300 fabriksarbejdere

Militante medlemmer af Islamisk Stat har bortført omkring 300 medarbejdere fra en cementfabrik nordøst for den syriske hovedstad, Damaskus.

Det rapporterer statsligt syrisk tv ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De ansatte fra fabrikken, Al Badia Cement i byen Dumeir, blev tvunget med af de militante, og deres arbejdsgiver har mistet al kontakt til dem, skriver det statslige nyhedsbureau Sana.

- Firmaet meddelte ministeriet, at det indtil videre ikke har været muligt at kommunikere med nogen af de bortførte, siger en unavngiven embedsmand i det syriske industriministerium ifølge dpa til Sana.

Massebortførelsen skete i et område uden for Damaskus, hvor den militante bevægelse indledte et angreb mod regeringsstyrker tidligere på ugen, meddeler syrisk tv.

Sent tirsdag aften var der kamp omkring Dumeir og byens militære lufthavn, som ligger 50 kilometer nordøst for hovedstaden. Det skete, efter Islamisk Stat angreb områder, der er kontrolleret af syriske styrker.

Kilder fra oppositionen, der befinder sig i Damaskus' østlige forstæder, har oplyst, at store dele af Dumeir, som allerede var kontrolleret af oprørsgrupper, også blev overtaget af Islamisk Stat.

Ifølge kilderne affyrede Islamisk Stat skud mod civile, der protesterede imod organisationens tilstedeværelse.

Siden angrebet er hundredvis af familier flygtet fra området.

Under angrebene tirsdag og onsdag blev bilbomber detoneret omkring Dumeirs militære lufthavn, hvor et nærtliggende kraftværk, kaldet Tishrin, også var under angreb.

Islamisk Stat blev i denne uge tvunget ud af byen Al-Qaryatain af syriske styrker, deres allierede og russisk luftvåben.

Byen Al-Qaryatain ligger imellem Damaskus og den antikke by Palmyra, der i sidste uge blev generobret af syriske styrker.

Tidligere på dagen meddelte Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som følger situationen i landet tæt, at et sted mellem 150 og 250 arbejdere var savnet, efter Islamisk Stat angreb cementfabrikken tirsdag.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip