Syriske Ammar købte brød til vennerne - blev hængt ud på Facebook

22-årige Ammar ville gøre en god gerning for de andre syriske flygtninge i sit område, men han endte med at blive hængt ud af racister på nettet. 

Han havde set, at det lokale supermarked havde tilbud på brød, og derfor gik han derhen og fyldte en indkøbsvogn op, så andre flygtninge med færre midler også kunne få et. 

- Syrere i Norge hjælper hinanden, så jeg tog ud og købte brød til de andre på asylcenteret, siger han til NRK.

Men da han havde betalt for sine varer, blev han pludselig fotograferet af en kvinde. Han spurgte på engelsk, hvorfor hun gjorde det, men hun svarede på norsk, som han endnu ikke forstår nok af til at kunne tyde. 

Og kort tid efter blev billedet af Ammam lagt ud i en facebookgruppe, der er kritisk overfor asylansøgere. Kvinden, der også er Ammars nabo, havde blandt andet skrevet: 

- Det er ikke rart at vide, at der er norske mennesker, der sulter. For fanden, det er ikke godt, skrev hun med billedet.

Ammar er uforstående over, at nogen skulle have en særlig interesse i, at han køber brød i supermarkedet.

- Det er min ret, ingen skal spørge mig om det. Og ja, jeg har fået penge af den norske stat til det, men det er også en rettighed jeg har i min nuværende situation, siger han til NRK, der har forsøgt at komme i kontakt med kvinden men uden held.  

Han er ked af, at kvinden tilsyneladende forsøger at få det til at fremstå, som om han har nok penge. 

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor det kom ud på Facebook så hurtigt. Jeg bor i Vadsø, men Facebook rækker ud til hele verden. Hvorfor skal så mange mennesker se, at jeg køber brød? Det er ikke nomalt, siger Ammar. 

Viceinspektør ved Oscar Asylcenter, Hilde Meyer, opfordrer folk til at sige fra, når de oplever racisme på sociale medier. 

- Der er mange negative stemmer. Jeg synes det er vigtigt, at vi siger fra nu. Det er på tide, at der også bliver hørt andre stemmer på sociale medier, siger hun. 

Dagens Gossip