Syriske børn fanget i belejring

»Man kan slet ikke fatte de ting, de her familier og ikke mindst børn har oplevet,« siger Mimi Jakobsen.

»Og så tør man slet ikke at tænke på de rædselsvækkende mange skæbner, der stadigvæk er fanget inde i Syrien. Jeg har oplevet mange katastrofer igennem tidens løb, men mange af dem har været naturkatastrofer, hvorimod det her simpelthen er ren og skær ondskab. Det er en grusomhed, vi slet ikke kan fatte,« uddyber hun.

Antallet af syriske børneflygtninge vil fredag passere én million, oplyser FN. De syriske børneflygtninge udgør dermed halvdelen af alle de syrere, der er drevet på flugt fra deres land som følge af borgerkrigen i Syrien.

Yderligere to millioner syriske børn er internt fordrevne, og de bliver udsat for hyppige angreb og bliver rekrutteret til at kæmpe i den blodige borgerkrig, oplyser FNs Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, og FNs børnefond, UNICEF.

»Foruden de mange penge, vi bør bruge på at hjælpe de her flygtninge, så må man også sige, at det bliver mere og mere ufatteligt, at verden bare kan sidde og se på - senest med angrebet uden for Damaskus onsdag. Der må ske noget nu. Man kan ikke som omkringliggende verden bare se på. Det er verden blevet for lille til,« siger Mimi Jakobsen.

Ifølge syriske aktivister bombarderede præsident Bashar al-Assads styrker onsdag den forstad til Damaskus, der tidligere på dagen var mål for et formodet angreb med kemiske våben, hvor op mod 1.300 mennesker angiveligt mistede livet. Raketter og tunge mortergranater ramte ifølge aktivisterne områderne Jobar og Zamalka, der ligger i den østlige udkant af hovedstaden.

»Det her er en af de grusomste krige i vores tid, og det kan ikke være rigtigt, at syriske børn, kvinder og mænd skal betale prisen, fordi vi andre ikke griber ind. Det er verden blevet for lille til. Det er så grusomt det, der sker,« siger generalsekretæren for Red Barnet, hvis adgang til det krigshærgede land er meget begrænset.

Yderligere er de lande, som har modtaget de syriske flygtninge, ifølge Red Barnet ved at bukke under for den store overbelastning forsaget af flygtningestrømmen.

FN vurderer, at omkring 7.000 af de anslåede 100.000 dræbte i Syriens borgerkrig er børn. 7.000 anslås dog at være en undervurdering, fordi de døde i Syrien bliver registreret uden information om deres alder.

Dagens Gossip