Syriske oprørere danner islamistisk alliance

Den al-Qaeda-tilknyttede gruppe Jabhat al-Nusra, der er udpeget som terrororganisation af USA, står ifølge avisen forrest i den nye gruppe. Blandt den nye alliances øvrige medlemmer er også Tawheed Brigaden, der er den største enhed under Den Frie Syriske Hær (FSA) i byen Aleppo, Liwa al-Islam, der er den største oprørsgruppe i hovedstaden Damaskus, og Ahrar al-Sham, der primært består af salafistiske oprørere.

Den nye front har ifølge The Washington Post endnu ikke fået et officielt navn, men internt kalder medlemmerne angiveligt gruppen »Islamistisk Alliance«.

Gruppen påstår selv at repræsentere 75 procent af oprørerne, der fortsat vil samarbejde med den Frie Syriske Hær, men ikke med den politiske opposition, der »ikke repræsenterer os«, lyder det i en erklæring fra gruppen.

Lederen af det øverste militære råd for Den Frie Syriske Hær har ifølge avisen forkortet et besøg i Paris for at rejse tilbage til Syrien, hvor han angiveligt vil forsøge at overtale udbrydergruppen til at ombestemme sig, oplyser rådets talsmand, Louay al-Mokdad.

Det amerikanske udenrigsministeriums talsperson Jen Psaki sagde onsdag, at de »diskuterer med den moderate opposition, hvilken effekt dette vil have fremadrettet«.

Dagens Gossip