Syriske oprørere haler 68 lig op af flod

Den syriske oprørshær siger, at der i den nordlige by Aleppo er fundet op mod 70 lig af unge mænd, der tilsyneladende er blevet henrettet med et enkelt skud gennem hovedet eller nakken.

Ifølge aktivister i gruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder er de dræbte fundet i floden Quweig. Antallet af dræbte kan stige betydeligt.

En officer fra oprørernes styrker i Den Frie Syriske Hær siger, at mindst 68 lig er bjærget, og at "mange flere er ved at blive bjærget op fra floden i et oprørskontrolleret område".

- Indtil nu har vi bjærget 68 lig - nogle af dem var teenagere, siger kaptajn Abu Sada og tilføjer:

- De er blevet henrettet af regimets styrker. Der må være over 100. Der er stadig mange i vandet.

En højtstående sikkerhedskilde i regeringsstyrkerne siger, at mange af ofrene er fra Bustan al-Qasr, og har været meldt bortført tidligere.

Han beskylder "terrorister", som er styret standardbetegnelse for oprørere, for at stå bag henrettelserne og forsøge at skyde skylden på militæret.

- Det er blevet bekræftet, at en del af ofrene var ofre for bortførelser, som væbnede terrorgrupper stod bag. Deres familier havde gentagne gange forsøgt at forhandle sig frem til en frigivelse, siger han.

De flest af de dræbte havde bagbundne hænder og størknet blod i nakken. De var i civilt tøj.

En frivillig hjælper, som tirsdag hjalp med at få ligene væk fra floden, siger, at ingen af de dræbte havde personlige papirer på sig.

En del mennesker var tirsdag samlet ved floden for at søge efter savnede familiemedlemmer.

- Min bror forsvandt for uger siden, da hen skulle gennem en zone, som kontrolleres af regimet. Vi ved ikke, hvad der er sket ham, siger Mohammed Abdel Aziz, som undersøgte de dræbte i mudderet ved floden.

- Det er ikke først gang, at vi finder lig af henrettede. Men aldrig så mange som her, siger han og knæler ned ved liget af en dreng, som måske var omkring 12 år, da han blev skudt gennem hovedet.

Han siger, at Shabiha - en milits, der kæmper for styret - tager folk til fange ved kontrolposterne og torterer og dræber dem.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip