Syriske oprørere truer med hævnangreb

Ifølge Reuters siger gruppens leder i en youtube-video, at den vil angribe flere byer og landsbyer, hvor indbyggerne er alawitter.

»For hver en kemisk raket, der har ramt vores folk i Damaskus, vil deres landsbyer betale prisen for det, om Gud vil. Oven i det vil vi forberede tusind raketter, der vil blive affyret mod deres byer som hævn for Ghouta-massakren nær Damaskus,« siger al-Nusra-frontfiguren Abu Mohammad al-Golani, der menes at have relationer til al-Qaeda.

Alawitterne har i en årrække siddet tungt på magten i Syrien. Præsident Bashar al-Assad er alawit, og det samme gælder den hårde kerne i den regeringshær, der forsøger at nedkæmpe de forskellige oprørsgrupper.

FN-inspektører har endnu ikke fået tilladelse til at undersøge det område, hvor det formodede angreb med nervegift har fundet sted. Op mod 1.300 mennesker mistede livet under angrebet, som ingen af parterne har taget ansvaret for. De beskylder i stedet hinanden for at at stå bag.

I Vesten vurderer de fleste lande dog, at det er regeringsstyrker, som har ansvaret for angrebet. De fleste erkender dog samtidig, at der har manglet håndfaste beviser for påstanden, mens den franske præsident tilsyneladende ikke længere er i tvivl.

»Der er en række beviser, som indikerer, at angrebet 21. august var et kemisk angreb, og alt peger på, at det syriske regime er ansvarlig for denne ubeskrivelige handling,« siger Francois Hollande ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han opfordrer samtidig til, at FNs våbeninspektører straks får uhindret adgang til de berørte områder.

Dagens Gossip