Syriske raketter dræber tre i Homs

Observatoriet, der har base i Storbritannien, oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at en kvinde og to børn er blevet søndag.

»Syriske krigsfly har udført angreb i den gamle bydel af Homs. Et hus er ødelagt, og tre er døde,« siger SOHR-direktør Rami Abdel Rahman.

»Styrker fra regimet har også udført et tungt bombardement af den gamle bydel og distriktet Khaldiyeh. Hæren forsøger fortsat at komme ind i Khaldiyeh, men det er ikke lykkedes endnu,« fortsætter han.

Lørdag meddelte syrisk stats-TV ellers, at hærens offensiv i byen Homs har været en »stor succes«, hvor »mange terrorister« blev dræbt. Det skrev BBC.

Homs har længe været en central del af den syriske borgerkrig, og der er flere gange blevet rapporteret om deciderede massakrer i byen, der også har været mål for luftangreb, som har varet flere døgn.

Præsident Bashar al-Assads tropper har gennem de seneste uger vundet terræn i området omkring Homs og forsøger nu at trænge ind i strategisk vigtige områder, som er styret af oprørere.

I starten af juni tilkæmpede hæren sig kontrol over den strategisk vigtige grænseby Qusair, der ligger mellem Homs og den libanesiske grænse.

Oprørere oplyste ifølge BBC efter lørdagens angreb, at kommunikationslinjerne til Homs blev afbrudt lørdag morgen, inden angrebet begyndte.

Dagens Gossip