Syriske regeringsstyrker dræber 58 nær Damaskus

Det regeringskontrollerede luftvåben i Syrien har under er bombeangreb nordøst for hovedstaden Damaskus dræbt mindst 80 mennesker.

Det oplyser det sædvanligvis velorienterede Syriske Observatorium for Menneskerettigheder og redningsfolk i de oprørskontrollerede områder.

Mindst 200 er såret under søndagens angreb på byen Douma, der ligger kun 15 kilometer fra Damaskus, oplyser observatørgruppen og Det Syriske Civilforsvar, der er en redningstjeneste i oprørsområderne.

- Dette er en dokumenteret massakre, siger Rami Abdulrahman, som er leder for Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

En syriske militærkilde siger, at angrebet havde til formål at ramme oprørsgruppen Islams Hær, som lørdag angreb regeringsstillinger Harasta.

En video, som Det Syriske Civilforsvar har lagt på internettet, synes at vise snesevis af døde, der er lagt op på en række. Et foto viser redningsarbejdere, som er i gang med at svøbe døde i hvide klæder.

En anden video viser redningsfolk, der bærer rundt på døde i gader, der ligger i ruiner. Det er tilsyneladende et grøntsagsmarked, som er ramt.

Søndagens angreb kommer præcis tre uger efter, at Syriens præsident, Bashar al-Assad, i en tale konstaterede, at regeringshæren opgiver at genvinde kontrollen i visse regioner i Syrien.

I stedet vil regeringshæren fokusere på de dele af landet, hvor den har mest opbakning.

Douma har tidligere været udsat for bombeangreb fra regeringsstyrkerne.

- De tidlige meldinger tyder på, at hovedparten af de omkomne er civile, sagde Rami Abdulrahman tidligere på dagen.

Tidligere på ugen anklagede Amnesty International den syriske regering for krigsforbrydelser i den region, som Douma ligger i.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip