Syriske regeringsstyrker har omringet oprørere i Aleppo

Skrevet af admin

06/02/2016

Mest læste i dag

Russiske kampfly og syriske regeringsstyrker fortsætter lørdag en offensiv nord for den syriske storby Aleppo.

Præsident Bashar al-Assads syriske hær har med luftstøtte fra russerne og hjælp fra både libanesiske og iranske militser intensiveret angreb mod oprørerne de seneste uger.

Titusinder er drevet på flugt mod Tyrkiet.

Angrebene omkring Aleppo kan ifølge nødhjælpsgrupper i området betyde, at byen snart falder til regeringsstyrkerne.

Før krigen brød ud for fem år siden, var Aleppo landets største by. Hvis regeringen vinder kontrol over den, vil det være en vigtig strategisk sejr for styret i Damaskus.

Den regeringskontrollerede del af byen er hjem for over en million mennesker.

Lørdag ventede omkring 35.000 syrere på den syriske side af grænsen til Tyrkiet ved grænseovergangen Oncupinar.

- Op mod 50.000 andre er på vej mod grænseovergangen, oplyser det tyrkiske nødhjælpsorgan Afad til nyhedsbureauet Reuters.

Grænsen ved Oncupinar har officielt været lukket i et år. Men den bliver regelmæssigt åbnet for flygtninge til Tyrkiet, hvor der i forvejen er 2,5 millioner tyrkere.

- Mange har forladt Aleppo, men der er stadig mange civile tilbage. Hvis russerne har heldet med sig, vil vi alle dø, siger den 43-årige Ahmet Sadul, som håber at komme ind i Syiren igen fra Tyrkiet for at søge efter familiemedlemmer.

Han siger, at "russerne bomber syrerne hele tiden".

Situationen ved Aleppo kan ifølge flere iagttagere føre til, at Tyrkiet og Saudi-Arabien sender et begrænset antal soldater ind i Syrien, og krigsretorikken er blevet optrappet fra mange sider i de seneste døgn.

Syrien vil bekæmpe enhver indgriben på landjorden og sende aggressorerne hjem "i ligkister", siger den syriske udenrigsminister, Walid al-Moualem.

/ritzau/Reuters