Systemnedbrud har ramt parkeringen i hele København

Hvis du prøver at parkere din bil i København, men parkeringsautomaten ikke virker, så er det ikke så underligt.

Automaterne har siden mandag været ramt af et systemnedbrud, der har fået alle 800 automater til at gå i sort. Automaterne er stået af en efter en, efterhånden som de er blevet brugt.

Københavns Kommune forventer, at systemet først er helt oppe at køre i løbet af onsdag. Det skyldes, at automaterne ikke kan genstartes centralt. De skal i stedet genstartes manuelt af en tekniker.

Centerchef i Center for Parkering i Københavns Kommune Jes Øksnebjerg fortæller, at systemet gradvist vil begynde at fungere, efterhånden som teknikerne når frem til de enkelte automater.

- Vi har tæt på 40 mand på gaden for at lave opdateringerne. Der startede vi inde midt i byen i det, der hedder den røde parkeringszone. Så tager vi den grønne og så den blå zone til sidst.

- Forventningen er, at både rød og grøn zone virker helt onsdag morgen, mens den blå vil komme i gang i løbet af dagen onsdag, siger han.

Hvis man vil parkere tirsdag, skal man tjekke, om den nærmeste automat virker. Hvis den ikke gør, behøver man ikke betale og risikerer ikke at få en parkeringsafgift. Parkeringsvagterne vil i stedet sætte ekstra fokus på kontrol af færdselslovsovertrædelser.

Jes Øksnebjerg oplyser, at nedbruddet har skabt heftig aktivitet i centerets vagtcentral, men at trafikken og situationen i gaderne ikke er synderligt påvirket af nedbruddet.

- Der har været rigtig mange telefonopkald til vores vagtcentral. Der har faktisk været flere opkald mandag, end der normalt er på en hel måned. Men der er ikke kaotisk ude på vejene, der glider det fint, siger han.

Parkerer man gratis hen over natten, skal man onsdag morgen klokken otte tjekke, om automaten igen virker. Hvis den ikke gør, har man et døgns gratis parkering mere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip