Syv års fængsel til Jon Patorras drabsmand: 17-årig dreng skyldig

Et dødeligt knivstik i brystet på den 21-årige Jon Pattorra har kostet den 17-årige Taha Chiadmi, der førte kniven, syv års fængsel.

Det har et nævningeting i Retten på Frederiksberg fredag eftermiddag bestemt.

Jonathan Dos Santos og Habibullah Rahimi på 16 og 19 år var også tiltalt for drabet. I stedet blev de kendt skyldige i vold med døden til følge.

Habibullah Rahimi kan se frem til seks års fængsel, mens Jonathan Dos Santos har fået en straf på tre års fængsel.

Under et klammeri mellem Jon Pattora og hans kammerat på den ene side og de tre teenagere på den anden tilbage i september trak Chiadmi en stor kokkekniv og stak den i brystkassen på Patorra foran et pizzeria i Vanløse.

At Jonathan Dos Santos kun var 15 år på gerningstidspunktet, og at han havde en forholdsvis lille rolle i de voldelige handlinger, var ifølge retten grunden til, at han kun fik en fængselsstraf på tre år.

Da Chiadmi trådte ind i retssalen inden domsafsigelsen, havde han nogle røde mærker i ansigtet. Det skabte røre i tilhørerpladserne, især hos moren, der frustreret og intetanende om situationen, sad og kiggede på sin søn.

Det viste sig, at han havde fået mærkerne under et sammenstød med en betjent i pausen.

Mindst 11 års fængsel til Chiadmi, der ikke er tidligere straffet, krævede senioranklager Trine Sorgenfri, inden nævningetinget skulle ind at votere om straffen.

- Det skete på åben gade ved højlys dag, hvor chokerede elever kunne se til under deres frokostpause. Derudover havde de medbragt våben, siger senioranklager Trine Sorgenfri i retten.

Chiadmis forsvarer, Kåre Pihlmann, mente på den anden side, at sagen er så speciel, at fem års fængsel måtte være passende.

Alle de tre dømte, ankede på stedet dommen til frifindelse.

/ritzau/

Dagens Gossip